Internatet

 

Dette er Internatet.

Det er her hesten ender hvis den bliver mishandlet.

Så kan du købe/få part på en af dem (eller flere), og give den/dem nyt mod på livet.

En hest fra Internatet koster 12.500 w.kr.

Ved køb af hest fra Internatet, sendes hesten gratis til alm. undersøgelse hos dyrlægen. Efter det, skal du selv betale alt andet.


Personalet på Internatet passer hestene, indtil de får en ny ejer.


Her er de mishandlede heste: (nogle af billederne er RIGTIGE mishandlede heste! Hestene i boks 2 og 3 er faktisk fundet hos en hestehandler i Ejby! Læs mere på www.hesteinternatet.dk)

Boks 1: Optaget

Denne stakkels hoppe er fundet hos en hestehandler. Hun var højdrægtig da vi fandt hende udsultet bundet til en jernstang, nu er føllet født. Føllet blev dødfødt, og hoppen har sørget lige siden. Vi ved intet om hende, kun at hun er hoppe og ca. 10 år. Vi vil så hurtigt vi kan finde flere oplysninger om hende. Indtil da kan man ikke resevere hende el. lign.

 

Boks 2: Optaget

Navn: Zafir

Alder: 4 år

Køn: Hingst

Race: Frieser

Elsker: En tur på stranden.

Hader: FLUER

Andet: ? (Julie fik aldrig skrevet noget!)

Fortid: Jeg ståd opstaldet på Rideskolen i en hele 3 uger, uden så meget at SE skyggen af min "ejer", som hun kaldte sig! Jeg havde intet foder, min boks blev ALDRIG muget ud, det var FORFÆRDELIGT! Efter 2. uge begyndte gården heldigvis at holde øje med mig, og da der var gået 3 uger, fik jeg foder og blev passet, ind i mellem redet af  Mette (ejer af gården). Efter en forfærdelig måned, belv jeg endelig sat til salg på Internatet.

Fremtid: Jeg elsker en LAAAANG tur på stranden og i skoven, og jeg vil rigtig gerne nusses rigtig meget! Jeg tror ikke rigtig jeg bliver til dressur, men jeg vil gerne hygge springe på LD og LC niveau!

Har vundet: Intet endnu.

Tidligere ejer: Julie

 

Boks 3: Ledig

 

Boks 4: Fri

 

Boks 5: Fri

 

Det var så de heste der stod på Internatet, OG HUSK:

 Støt kampen mod dyremishandlere, eller dyr bliver pint til døde!

 


Tidligere heste:


 Solgt til Janni

Navn: Grey Sky

Køn: Hingst

Alder: 7 år

Race: Mustang

Fortid: Da jeg var 5 år, blev jeg solgt til en lille pige. Hun var kun 9 år, og var en meget uerfaren rytter. Jeg blev opstaldet på en lille gård med nogle få folde og en ridebane til dressur. Da var jeg helt vant til store naturområder og skove med vandløb, hvor jeg kunne nyde min frihed som en rigtig mustang. Desværre havde familien ikke råd til at give mig lov til at komme ud, og hvis jeg endelig fik himlen at se, var det med en pige på ryggen, og med sporer i siderne. Hun red mig meget hårdt, jeg fik måske lov til at trave en gang rundt på banen, og så blev jeg ellers redet i en meget samlet galop. Tilsidst var jeg rædselslagen for sadlen, der desuden var alt for lille og gnavede mig i ryggen, og for hovedtøjet med et meget skarpt bid. En dag var den lille piges familie kommet til gården for at se hende springe på mig. Jeg begyndte at tøve da jeg så springene, men hun klapede mig på skulderen med pisken, og jeg tog det første spring. Uden et eneste rosende ord, drejede hun mig hen mod en meget høj trippelbarre. Det blev for meget for mig. Jeg bukkede alt hvad jeg kunne, og smed hende af. Derefter blev jeg straks solgt videre til Internatet.

Fremtid: Dengang jeg endnu havde min frihed, var jeg en meget stolt hest. Jeg sprang over alt hvad der kunne springes over, ja selv den længste vandgrav forcerede jeg perfekt. Jeg var en meget lovende springhest, men jeg krævede også masser af plads. Den idelle gård til mig, ville være en gård med muligheder for skov, evt. strand og marker, og med vand og løsdrift. Så ville jeg nok være den lykkeligste springhest i verden!

Andet: Han har mange betændte sår, er rædselslagen for sadel og hovedtøj, og så har han virkelig brug for at komme ud i fri luft. Ellers intet i vejen fysisk.

Grey Sky mangler altså også en god ejer, der vil tage hensyn til hans temperament og som er lige så vild med at springe som ham. Men han skal dog genoptrænes først og det er et krav at du finder en gård/stutteri der har mulighed for løsdrift, eller at han bare kan gå på folden døgnet rundt.

Blev købt: den 16.01.05, står nu på Frydendal.

Hestens tilstand nu: Grey Sky er endnu meget sky og vil ikke nærme sig mennesker, men det vigtigste er at han går på folden døgnet rundt.

Ejer: Janni.


 Solgt til Liv

Navn: Haloween

Køn: Hoppe

Alder: 5 år

Race: Frieser

Fortid: Det var en dejlig sommermorgen i 2003, hvor jeg stod på fold og græssede med min mor. Pludselig hørte jeg nogle mænd tale sammen for enden af folden. Jeg blev nysgerrig, og galopperede derned for at se hvem det var. Idét jeg nåede derned, var en af mændene gået ind på folden, og da han så mig, vendte han sig om og råbte noget jeg ikke forstod, til de andre mænd. De grinede og en anden mand gik hen til mig, og tog hårdhændet fast i min grime. Jeg blev ikke forskrækket, min ejer havde jo altid været god mod mig, så hvorfor skulle disse mennesker ikke også være det? Men da tog jeg grueligt fejl. Manden hev i min grime, og trak mig over til en stor trailer. Det var stadig mørkt, kl. var jo kun lige blevet 6.00, så jeg kunne ikke se traileren og blev forskrækket da jeg mærkede rampen under min hove. Bange vrinskede jeg efter min mor, men så slog en af mændene mig over mulen! Jeg blev dødsensangst og stejlede, så manden der havde fat i min grime var nød til at slippe mig. Straks efter kom en anden mand, og sprøjtede noget beroligene middel ind i min skulder. Kort tid efter blev jeg svimmel, og gik vaklende op i traileren. Mændene måtte havde åbenbart  indset det ikke var noget værd at beholde mig, for da jeg vågnede stod jeg i et mørkt og gammelt skur, uden vand og mad. Heldigvis fandt et ældre ægtepar mig i skuret på deres mark nogle dage efter, og de ringede omgående til dyrlægen. Det var altså sådan jeg havnede på Internatet.

Fremtid: Før jeg blev flyttet væk fra den dejlige gård jeg stod på, var jeg en helt speciel hest. Jeg var som skabt til dressur, og elskede en lang tur i skoven, med tilhørende galop og måske et spring over en væltet træstamme eller 2! Jeg var den blideste hest på gården (med undtagelse af min mor selvfølgelig), og jeg kunne aldrig finde på at gøre nogen fortræd. Jeg elskede også min ejer, tit blev alle hestene undersøgt af dyrlægen, og han red mig roligt og lærte mig en masse nye ting. Men efter det jeg har oplevet, tror jeg ikke jeg har lyst til at knytte mig til mennesker igen.

Andet: Hun er undernæret, men der er ellers ikke noget fysisk i vejen med hende. Hun har bare brug for tid.

Det var så Haloweens historie, og nu søger hun en ejer man kan stole på, og som vil passe hende og ride hende. Hvis du er interesseret, så skriv i Gæstebogen, så Haloween hurtigst muligt kan få en god ejer. Hvis man er det, vil hun være en ven for livet.

Blev købt: Den 19.01.05, står nu på Solgården.

Hestens tilstand nu: Haloween har endnu ikke mødt sin ejer.

Ejer: Liv


 Solgt til Catarina

Navn: Fnuggi

Køn: Hingst

Alder: 2 ½ år

Race: Fjordhest

Fortid: Jeg blev købt af en ældre dame da jeg var 2 år. Hun gav mig masser af mad, og jeg hjalp hende tilgængæld med at samle forskellige ting op til hende m.m. Jeg fik lov til at gå med ind i hendes hus, og vi gik lange ture hver dag. Damen brugte mig nærmest som "støttepind", hun gik i hvert fald altid med den ene hånd på min ryg, og jeg gik glad rundt i skoven med hende. En dag hvor jeg vågnede efter at have sovet ude i hendes køkken, kunne jeg ikke få vækket den ældre dame. Jeg travede fortvivlet rundt i stuen og på gårdspladsen. Heldigvis fandt en mand mig en dag han gik en tur i skoven. Han trak mig hen til en gammel stald, hvor han bandt mig til en jernstang og lod mig stå sammen med omkring 10-15 andre heste. Vi blev fodret ca. 2-5 gange om ugen, for det meste fik vi bare en tot hø og så en håndfuld lucerne, ikke mere end det, ikke endgang vand. Manden mugede heller aldrig ud, vi blev aldrig striglet og så aldrig solen skinne. Jeg stod hos manden i ½ år, så kom der heldigvis nogle mennesker, arresterede manden og tog mig med til dette internat.

Fremtid: Jeg elskede min mor, gør det stadig, hader mennesker der ikke vil passe mig, bliver ved med det, mere kan jeg ikke sige.

Andet: Fnuggi er voldsomt undernæret, han har lus og mider, og hans hove trænger virkelig til at blive beskåret.

Fnuggi var det den ældre dame kaldte ham, og nu mangler han et nyt hjem der vil elske ham som så mange andre heste bliver. Han er meget rolig, men det er mest fordi han er så bange for mennesker. Han ser ud til at være "adopteret" af hoppen i boks 2, men det giver ham kun nyt mod på livet i lidt tid. Det er ellers helt klart at han er en vågen og frisk nok, men man skal altid behandle ham ordenligt, efter det han har oplevet i hvert fald. Så vil han blive en utrolig ven.

Blev købt: Den 20.01.05, står nu på Frydendal.

Hestens tilstand nu: Bedre, men han er endnu "mishandlet".

Ejer: Catarina